Wonderful World of Woman projekt

Ponosni smo na našu članicu i predsjednicu Udruge, dr.sc. Petru Bonačić Bartolin, koja je volonterski osmislila i napisala projektnu prijavu za projekt Wonderful World of Woman (WWW) za udrugu Kolajna ljubavi i tako, osiguravši sredstva ostvarena natječajem Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, se omogućilo daljnje obrazovanje i osnaživanje siromašnih djevojčica i djevojaka u Africi. Unutar projekta bit će provedene aktivnosti edukacije o rodnoj ravnopravnosti i ljudskim pravima, zdravstveno-edukativne radionice za osobe s tjelesnim oštećenjem (invalidnošću), provesti će se istraživanje o potrebama korisnika, osnovati informatičko-digitalni centar i Klub podrške ženama u Songei. Cilj osnivanja Kluba će se ostvariti organizacijom kluba potpore u postojećim prostorima u Songei (vrtić St. Anthony) koje je pod organizacijom i vodstvom udruge “Kolajna ljubavi”. Klub podrške će ženama omogućiti mjesto na kojem će djevojke moći razmijeniti vlastiti iskustva (obrazovanje, poduzetništvo), dobiti savjet i potporu vodstva Kluba, ali i dionika Kluba te će moći sudjelovati u raznim tečajevima, radionicama i sastancima/debatama/druženjima.

Osim pisanja prijave, Udruga za ortopedsko inženjerstvo “Orthoing” je ujedno i partner na projektu. Sretni smo i ponosni da smo pomogli djelovanju udruge “Kolajna ljubavi” koja godinama vrijedno, uspješno i marljivo radi s najugroženijim skupinama u Africi i Hrvatskoj, a posebno su poznati po svom projektu “Kumstvo” kojim se omogućuje sakupljanje financijskih sredstava za obrazovanje djece bez adekvatne roditeljske skrbi u Africi. Također, udruga “Kolajna ljubavi”, pod vodstvom i osnutkom Ivane Marasović, dugi niz godina ostvaruje priznanja i nagrade za uspješan društveno koristan rad. Stoga, čestitamo našoj Udruzi i udruzi Kolajna ljubavi na ovako plemenitom projektu, kao što je projekt “WWW” i nadamo se njegovoj uspješnoj provedbi. Naposljetku, podijelit ćemo s Vama slogan WWW projekta – “Sjeme prekrasnog svijeta leži u slobodi, edukaciji i snazi žena!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.