Dječja ``MedTech`` akademija

Provoditelj projekta: Udruga za ortopedsko inženjerstvo ``Orthoing``
Znanje oplemenjuje, otvara vrata i mijenja svijet na bolje. Zato je važno, već kod onih najmlađih, izgraditi temelje za kritičko razmišljanje i stvaralaštvo. Upravo takve su edukativne i kreativne radionice te edukacije Udruge za ortopedsko inženjerstvo Orthoing. Cilj projekta je educirati djecu u razvoju ideja, vještina, znanja i kompetencija unutar primjene tehnike, tehnologije i informatičkih rješenja na zdravlje pojedinca.
 • 1
  Informatička i tehnička znanja u kontekstu zdravlja

  Stjecanja novih informatičkih znanja poput programiranja i tehničkih znanja poput 3D modeliranja u protetici i ortotici gdje će djeca izgraditi vještine u području STEM-a rješavanjem konkretnog problema u humanoj medicini.

 • 2
  Vrijednosti i načela održivog razvoja

  Osmisljavanje vrijednosti i načela održivog razvoja kroz kreativno izražavanje upotrebom različitih crtaćih, slikarskih i modelirajućih materijala te kreativno osmišljenih igara.

 • 3
  Poticanje interdisciplinarnosti i cjelovitosti kod djece

  Poticanje interdisciplinarnosti i cjelovitosti kod djece, vrijednosne orijentiranost, kritičko mišljenje i rješavanje problema, multidisciplinarnost, sudjelovanje u donošenju odluka te primjenjivost odluka za lokalnu zajednicu.

 • 4
  Interaktivne edukacije primjerene za dječju dob

  Osvještavanje djece o pitanju važnosti izgradnje tolerancije i prihvaćanja osoba s invaliditetom te osvještavanje o važnosti razumijevanja pojmova aktivnog građanstva, ljudskih prava i socijalnih promjena.

Suradnja na projektu

 • Klinika za traumatologiju KBC-a “Sestre milosrdnice”, Odjel za radiologiju

 • Međunarodni institut za zdravlje mozga

 • Tvrtka “Ortogen”

Radionice i predavanja

Zavirite u naše radionice i obogatite svoje znanje
Zdravlje mozga, hrana i tehnologija

Radionica i predavanje vezano je za primjenu tehnologije u okvirima zdravlja mozga. Radionice uključuje i predavanje o zdravoj prehrani i kako ona utječe na mozak.

Radiologija i telemedicina

Unutar ove radione opisan je pojam radiologije i telemedicine te su dani primjeri gdje se iste koriste.

Biomehanika tijela - ljepota i zdravlje pokreta

Biomehanika tijela je pojam u fizici koju objedinjuje zakone mehanike i anatomiju. Naučite nešto više o ovoj temi.

Tehnologija i rehabilitacija

Rehabilitacija je važan dio cijelog procesa liječenja, a uznapredovali razvoj tehnologije unaprijedio je postupak rehabilitacije.

3D modeliranje i medicinska slika u medicini

Kako nastaju 3D modeli i sto je to modeliranje? Zavirite u naše edukativne materijale!

Tehnika u svojstvu zdravlja za održiv razvoj

Održiv razvoj i razoj tehnologije idu zajedno, ruku pod ruku, a ovoj radionici je cilj povezati i bolje objasniti ova dva pojma, ``velikim i malim`` ljudima

Projekt se provodi u suradnji s vrtićima i školama:

Radionice i predavanja

Povezivanje tehnike i tehnologije s medicinom u okviru stjecanja znanja o važnosti očuvanja zdrave biomehanika tijela te očuvanja i
poticanje zdravlja mozga.

Sufinanciranje projekta

Projekt je sufinanciran od Ministartsva znanosti i obrazovanja unutar Natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023. u iznosu od 14 298,67 eura (107 799, 33 HRK).
Odluka o sufinanciranju

Predavačice, predavači i izvoditelji radionica

Ponosni smo na sve naše predavačice i predavače koji su sudjeluju u kreiranju vrijednih materijala za obrazovanje djece unutar projekta!