Dječja ``MedTech`` akademija

Provoditelj projekta: Udruga za ortopedsko inženjerstvo ``Orthoing``
Cilj projekta je educirati djecu u razvoju ideja, vještina, znanja i kompetencija unutar primjene tehnike, tehnologije i informatičkih rješenja na zdravlje pojedinca.
 • 1
  Informatička i tehnička znanja u kontekstu zdravlja

  Stjecanja novih informatičkih znanja poput programiranja i tehničkih znanja poput 3D modeliranja u protetici i ortotici gdje će djeca izgraditi vještine u području STEM-a rješavanjem konkretnog problema u humanoj medicini.

 • 2
  Vrijednosti i načela održivog razvoja

  Osmisljavanje vrijednosti i načela održivog razvoja kroz kreativno izražavanje upotrebom različitih crtaćih, slikarskih i modelirajućih materijala te kreativno osmišljenih igara.

 • 3
  Poticanje interdisciplinarnosti i cjelovitosti kod djece

  Poticanje interdisciplinarnosti i cjelovitosti kod djece, vrijednosne orijentiranost, kritičko mišljenje i rješavanje problema, multidisciplinarnost, sudjelovanje u donošenju odluka te primjenjivost odluka za lokalnu zajednicu.

 • 4
  Interaktivne edukacije primjerene za dječju dob

  Osvještavanje djece o pitanju važnosti izgradnje tolerancije i prihvaćanja osoba s invaliditetom te osvještavanje o važnosti razumijevanja pojmova aktivnog građanstva, ljudskih prava i socijalnih promjena.

Projekt se provodi u suradnji s vrtićima i školama:

Dječji vrtić ``Latica Garčin``

Dječji vrtić ``Sretna djeca``

Osnovna škola ``Vjekoslav Klaić``

Dječji vrtić ``Dobro Drvo``

Udruga ``Drvo ima srca``

Radionice i predavanja

Povezivanje tehnike i tehnologije s medicinom u okviru stjecanja znanja o važnosti očuvanja zdrave biomehanika tijela te očuvanja i
poticanje zdravlja mozga.

Sufinanciranje projekta

Projekt je sufinanciran od Ministartsva znanosti i obrazovanja unutar Natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023. u iznosu od 14 298,67 eura (107 799, 33 HRK).
Odluka o sufinanciranju

Predavačice, predavači i izvoditelji radionica

Ponosni smo na sve naše predavačice i predavače koji su sudjeluju u kreiranju vrijednih materijala za obrazovanje djece unutar projekta!