Dodijeljeno je šest novih počasnih članstva!

Udruga se izrazito ponosi suradnjom s profesoricama i profesorima Sveučilišta u Cambridgeu te im se ovom prilikom posebno zahvaljuje.

Udruga Orthoing posebno je zahvalna svojim članovima na aktivnom sudjelovanju u radu Udruge. Ove godine je Udruga, zbog iznimnog doprinosa radu Udruge, odlučila počasnim članovima proglasiti čak šest članova:

  • Prof Michael Sutcliffe (Sveučilište u Cambridgeu)

Profesor Michael Sucliffe je voditelj Inženjerskog odjela, voditelj grupe za biomehaniku na Sveučilištu u Cambridgeu. Svojim znanstvenim radom dao je izniman doprinos u području biomedicinskog inženjerstva, posebno u području biološkog ponašanja tkiva (npr. arterije, mozak, Eustahijeva cijevi) i biomehanike zglobova (npr. ljudska i pseća koljena).

  • Prof Matthew J Allen (Sveučilište u Cambridgeu)

Profesor Matthew Allen je profesor, specijalist ortopedije za male životinje te voditelj laboratorija Surgical Discovery Centre na Sveučilištu u Cambridgeu. Svojim znanstvenim radom, u pretkliničkim i kliničkim istraživanja , pridonio izvanrednim i važnim spoznajama vezanim za mišićno-koštani sustav životinja. Uz znanstveni rad, Prof Allen radi i na razvoju naprednih robotskih sustava.

  • Prof Ljiljana Fruk (Sveučilište u Cambridgeu)

Profesorica Ljiljana Fruk predaje kemiju na Sveučilištu Cambridge, s fokusom na organske nanostrukturirane materijale, modifikacije proteina i umjetne enzime. Veliki doprinos znanosti svojim radom dala je u području sintetske kemije i razvoja instrumentalnih tehnika za kreiranje bio-nano elemenata, što uključuje modifikaciju DNK i njenu izvangenetičku primjenu. 

  • Dr. Petra Margetić (Klinika za traumatologiju KBC-a “Sestre milosrdnice”)

Prim.dr.sc. Margetić Petra, dr.med., spec.radiologije, uži specijalist ultrazvuka, voditeljica je Odjela za traumatološku radiologiju na Zavodu za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC-a Sestre Milosrdnice. U znanstvenom smislu posebno je interesira rad konvencionalnih rendgenskih uređaja, ultrazvuka, računalne tomografije, magnetske rezonancije i moderne digitalne tehnologije, a u svakodnevnom radu koristi sve prednosti telemedicine. 

  • Prof.dr.sc. Vida Demarin (Hrvatska akademkinja)

Akademkinja prof.dr.sc. Vida Demarin, specijalistica je neuropsihijatrije te redoviti član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Akademije medicinskih znanosti Hrvatske (HAZU). Pionir je doplerske dijagnostike u srednjoj i jugoistočnoj Europi; unaprijedila je neinvazivnu dijagnostiku cerebrovaskularnih poremećaja, ponajprije prevencije moždanog udara. Svojim radom dala je izniman doprinos hrvatskoj i svjetskoj neurologiji te tako pomogla pacijentima diljem svijeta.

  • Dr.sc. Lana Popović-Maneski (Instituta tehničkih nauka SANU).

Dr.sc. Lana Popović-Maneski radi na Institutu tehničkih nauka SANU, a područje interesa kojim se bavi odnosi se na biomedicinsko inženjerstvo, tehnologije za rehabilitaciju i pomoć hendikepiranima kroz funkcionalnu električnu stimulaciju. Uz znanstveni rad, posvetila se razvoju inovacija na dobrobit pacijenata.

Čestitamo našim počasnim članicama i članovima, zahvaljujemo im se za njihov doprinos te se radujemo daljnjoj uspješnoj suradnji!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enquire now

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.